Skip to content

Ga voor een ontwerp
dat je leven mooier
én makkelijker maakt

Echte kwaliteit en wooncomfort krijg je door tot in detail te customizen naar jouw wensen. Want als je thuis bent, wil je dat álles klopt. Zodat je huis van hetzelfde niveau is als de rest van je leven en je optimaal kunt genieten van alles wat je hebt opgebouwd.

Klinkt goed, tell me more

Je hoeft het echt
niet alleen te doen

Ook niet als je aannemer zegt dat je geen interieur- of binnenhuisarchitect nodig hebt;-)

Zelfs als je al met een architect werkt, is het slim om er ook een interieurarchitect bij te halen. Want je architect benadert een pand vaak meer vanaf de buitenkant dan van binnenuit. Ik besteed als interieurarchitect meer tijd en aandacht aan het dagelijks gebruik en hoe jij in de ruimte leeft.

Ik kijk dus eerst naar jou en wat jij precies nodig hebt. Met die bril kijk ik vervolgens naar het pand en breng ik om te beginnen de structurele indeling van het interieur op orde. Want als dat niet goed staat, blijf je dat altijd voelen. Zo werken we vanuit dagelijks gebruik en persoonlijkheid naar sfeer en stijl.

Ik werk altijd van
binnen naar buiten

Dat eerste is tenslotte waar jij de meeste tijd doorbrengt. Zie het als een verdiepingsslag waardoor je dat niveau bereikt waar je naar op zoek bent.

Het resultaat? Tijdloos design dat jarenlang waarde toevoegt aan het dagelijks gebruik. Zodat je bij wijze van spreken met je ogen dicht je jas kunt laten vallen als je binnenkomt.

Maar doe liever je ogen open, want anders zie je niet hoe mooi het is geworden.

En voor zover ik weet, is er nog geen enkele relatie gesneuveld tijdens een bouwproces wat ik heb begeleid. Ik wil maar zeggen. Het kán ook zonder stress.

Waar kan ik 
je bij helpen?

Wie is 
Toine 
Pennings?

Oprecht, ontdekkend en realistisch ontwerpen. Dat is waar ik als bouwkundig interieurarchitect voor sta. Daar kies ik ook mijn betrouwbare netwerk van leveranciers, aannemers, interieurbouwers en andere partners op uit.

Wie is Toine Pennings?

Oprecht, ontdekkend en realistisch ontwerpen. Dat is waar ik als bouwkundig interieurarchitect voor sta. Daar kies ik ook mijn betrouwbare netwerk van leveranciers, aannemers, interieurbouwers en andere partners op uit.

Veelgestelde vragen

Je bent gevestigd in Utrecht toch?
Werk je ook buiten die regio?’

Zeker! Mijn werkgebied strekt zich uit van Utrecht tot Uithuizen en van Amsterdam tot Antwerpen. Maar staat je huis in Portugal, dan rij ik graag nog wat verder door naar het zuiden.

‘Zijn de huizen niet overal anders?’ Eh, nee. ‘De lokale regels dan?’ Kleine kans en anders schakel ik de nodige experts in. ‘Heb je zo’n snelle auto dat je overal tegelijk kunt zijn?’ Ik kan uitstekend plannen en hou altijd ruimte voor onvoorziene omstandigheden. Dus ik ben er voor je als je me nodig hebt.

Werk je altijd alleen
of heb je ook partners?’

Misschien stel je deze vraag omdat je wat meer zekerheid wilt over de continuïteit. Wat gebeurt er als ik op vakantie ga bijvoorbeeld, ligt alles dan stil? Ik snap de vraag, maar ik plan mijn projecten en vakanties altijd zo dat jij daar geen last van hebt.

Daarnaast werk ik met een flexibele schil van experts die mij goed kennen en waar ik niks meer aan hoef uit te leggen. De beste architecten, bouwkundige tekenaars, aannemers en interieurbouwers die passen bij mijn stijl en kwaliteitseisen. Daar zit mijn netwerk vol mee en kan ik altijd snel mee schakelen.’.

Waar moet ik aan denken als jij zegt
‘daar hangt wel een prijskaartje aan?’

Nou, je moet me niet bellen als je ‘zoveel mogelijk vierkante meters tegen een zo laag mogelijke prijs’ wilt. Daar is niks mis mee, maar dat is een ander product dan wat ik lever. Ik ben dus niet je tekenpen of je projectmanager.

Je kiest voor mij als je méér wil dan een nieuwe keuken of een dakkapel. Van mij krijg je een totaalconcept wat je zelf nooit had kunnen bedenken, maar waar je zo trots op bent dat je het elke dag aan familie en vrienden wilt laten zien zodat ze allemaal kunnen meegenieten.

Wat dat kost? Waarschijnlijk meer dan je wijncollectie. Maar minder dan de kunstcollectie van het Metropolitan Museum of Art. Eigenlijk zou het exacte bedrag niet uit moeten maken. Als je maar zeker weet dat ik je geld zó slim heb besteed, dat het gevoel wat je eraan overhoudt elke dag onbetaalbaar is.

‘Het is natuurlijk best een investering, maar wat ons betreft is het dat dubbel en dwars waard geweest.’

Maaike Timmermans – Bosch en Duin

Wat kan ik
voor je doen?

Ben je benieuwd wat voor ideeën ik voor je heb en hoe ik je precies kan helpen? Of wil je gewoon eens kennismaken om te kijken of we bij elkaar passen? Bel of mail me en dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug.

Wat kan ik
voor je doen?

Ben je benieuwd wat voor ideeën ik voor je heb en hoe ik je precies kan helpen? Of wil je gewoon eens kennismaken om te kijken of we bij elkaar passen? Bel of mail me en dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug.

TXTCONTACT